FAQ

Lees hieronder enkele meest gestelde vragen rond gietvloeren. Andere vraag in gedachten? Aarzel niet om contact op te nemen!

Gietvloeren

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een naadloze vloer die wordt aangebracht door middel van het gieten van een mengsel van kunststof, epoxyhars of polyurethaan op de ondervloer. Dit mengsel vloeit uit en wordt daarna gelijkmatig verdeeld met een roller of spatel. Een gietvloer is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, zoals mat of glanzend. Het resultaat is een strakke, moderne vloer die gemakkelijk schoon te houden is en geschikt is voor verschillende ruimtes, zoals woonkamers, keukens, badkamers en kantoren.

Nog vragen rond "Wat is een gietvloer?"

Wat is een gietvloer?

Waar bestaat een gietvloer uit?

Een gietvloer bestaat uit een mengsel van kunststof, epoxyhars of polyurethaan dat op de ondervloer wordt gegoten en daarna wordt geëgaliseerd met een roller of spatel. Het mengsel vloeit uit en vormt zo een naadloze vloer. Na het uitharden kan de vloer afgewerkt worden met een beschermende coating en/of kleurpigmenten om de gewenste kleur en uitstraling te krijgen.

Nog vragen rond "Waar bestaat een gietvloer uit?"

Waar bestaat een gietvloer uit?

Hoe dik zijn gietvloeren?

De dikte van gietvloeren kan variëren, afhankelijk van het type vloer en de gewenste eigenschappen. Over het algemeen varieert de dikte van een gietvloer tussen de 2 en 4 millimeter. Sommige gietvloeren kunnen echter dikker zijn, tot wel 10 millimeter of meer, afhankelijk van de toepassing en de vereisten voor de vloer.

Nog vragen rond "Hoe dik zijn gietvloeren?"

Hoe dik zijn gietvloeren?

Is een gietvloer duur?

Wat zijn de kosten van een gietvloer? Waarom is gietvloer zo duur? Een gietvloer kan in vergelijking met andere soorten vloeren duurder zijn in aanschaf, maar de totale kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van de vloer, het type gietvloer en de complexiteit van de installatie. Over het algemeen is een gietvloer echter wel duurzamer en gaat langer mee dan andere vloeren, wat op de lange termijn kosten kan besparen. Bovendien is een gietvloer onderhoudsvriendelijk, wat ook kan bijdragen aan lagere kosten op de lange termijn.

Nog vragen rond "is een gietvloer duur?"

Is een gietvloer duur?

Wat kost gietvloer per m2?

De kosten voor een gietvloer per m2 kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type gietvloer dat wordt gebruikt, de grootte van het project en de complexiteit van de installatie.

Over het algemeen liggen de kosten voor een gietvloer tussen de €70 en €150 per m2, inclusief arbeidskosten en materialen. Dit is een breed bereik omdat de kosten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke wensen en eisen van de klant, evenals de kwaliteit van het materiaal dat wordt gebruikt.

Het is belangrijk op te merken dat een gietvloer over het algemeen duurder is dan andere vloercoatingopties, zoals epoxy- of polyurethaanvloeren, vanwege het feit dat het aanbrengen van een gietvloer meer arbeidsintensief is en meer tijd en expertise vereist.

Het is daarom altijd het beste om een offerte op maat aan te vragen bij een professionele vloercoatingbedrijf om een nauwkeurige prijsindicatie te krijgen voor uw specifieke project.

Nog vragen rond "Wat kost gietvloer per m2?"

Wat kost gietvloer per m2?

Wat zijn de voordelen van een gietvloer?

Een gietvloer biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere vloercoatingopties, hieronder zijn een aantal van de belangrijkste voordelen:

 1. Naadloos: Een gietvloer is naadloos, wat betekent dat er geen naden of voegen zijn waar vuil, stof of water in kunnen blijven zitten. Dit maakt de vloer gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.
 2. Duurzaam: Gietvloeren zijn duurzaam en bestand tegen slijtage, krassen en vlekken. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in commerciële en industriële omgevingen.
 3. Comfortabel: Een gietvloer is comfortabel om op te lopen omdat het elastisch is. Dit betekent dat het schokken absorbeert en geluid dempt.
 4. Veiligheid: Gietvloeren kunnen antislip worden gemaakt, wat betekent dat ze minder glad zijn en minder kans bieden op uitglijden en vallen.
 5. Esthetisch: Gietvloeren hebben een moderne en stijlvolle uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Dit maakt het mogelijk om de vloer aan te passen aan de stijl en het ontwerp van de ruimte.
 6. Hygiënisch: Omdat een gietvloer naadloos is, is het gemakkelijk om de vloer schoon te maken en te desinfecteren. Dit maakt het ideaal voor gebruik in ruimtes waar hygiëne belangrijk is, zoals in de gezondheidszorg, de voedingsmiddelenindustrie en scholen.

Al met al biedt een gietvloer verschillende voordelen, waaronder duurzaamheid, comfort, veiligheid, esthetiek en hygiëne. Het is echter belangrijk om op te merken dat het aanbrengen van een gietvloer een specialistische klus is die professioneel moet worden uitgevoerd.

Nog vragen rond "Wat zijn de voordelen van een gietvloer?"

Wat zijn de voordelen van een gietvloer?

Is een gietvloer geschikt voor vloerverwarming?

Ja, een gietvloer is geschikt voor vloerverwarming. Sterker nog, een gietvloer is een van de beste vloercoatingopties voor gebruik in combinatie met vloerverwarmingssystemen.

Een gietvloer is dun en elastisch, waardoor het de warmte van de vloerverwarming goed kan geleiden en verspreiden. Bovendien is een gietvloer naadloos, waardoor er geen barrières zijn die de warmteoverdracht kunnen beperken.

Het is echter belangrijk om op te merken dat het aanbrengen van een gietvloer over een vloerverwarmingssysteem specialistische kennis en vaardigheden vereist. Het is belangrijk om een professionele vloercoatingbedrijf te raadplegen dat ervaring heeft met het installeren van gietvloeren op vloerverwarmingssystemen om ervoor te zorgen dat de installatie correct wordt uitgevoerd en er geen schade aan de vloer of het verwarmingssysteem ontstaat.

Bovendien moet de vloerverwarming worden geïnstalleerd voordat de gietvloer wordt aangebracht, zodat de vloer gelijkmatig kan worden verwarmd en er geen scheuren ontstaan.

Nog vragen over "Is een gietvloer geschikt voor vloerverwarming?"

Is een gietvloer geschikt voor vloerverwarming?

Acrylaatvloeren

Wat is een acrylaatvloer?

Een acrylaatvloer is een soepele kunstharsvloer op basis van PMMA (Polymethylacrylaat). Deze wordt ingestrooid met gekleurd quartz zand of gekleurde flakes die beschikbaar zijn in RAL kleuren en kleurmengingen. Deze vloer is sneldrogend en kan reeds in gebruik worden genomen, 2 uur na de plaatsing.

PMMA vloeren zijn naadloos, duurzaam en makkelijk in onderhoud die voldoen aan de voorgeschreven hygiënische en veiligheidsvoorwaarden.

Nog vragen rond "Wat is een acrylaatvloer?"

Contacteer ons

Wat is een acrylaatvloer?


Epoxyvloeren

Wat is een epoxyvloer?

Een troffelvloer of een mortelvloer is een sterke gietvloer waarbij gekleurd quartz zand gemengd wordt in de epoxyhars. Deze vloer heeft een gesloten structuur met een gladde afwerking en zijn geschikt voor zware industriële belastingen.

Nog vragen rond "Wat is een epoxyvloer?"

Contacteer ons

Wat is een epoxyvloer?

Hoe dik is een epoxyvloer?

Hoe dik een epoxyvloer is, hangt af van de specifieke toepassing en de belasting waaraan de vloer zal worden blootgesteld. Over het algemeen varieert de dikte van een epoxyvloer tussen de 2 en 5 millimeter.

Nog vragen rond "hoe dik is een epoxyvloer"?

Waarom epoxyvloer?

Een epoxyvloer biedt verschillende voordelen, waaronder:

 • Duurzaamheid: een epoxyvloer is bestand tegen slijtage, chemicaliën en impact, waardoor het een lange levensduur heeft.
 • Veiligheid: epoxyvloeren zijn antislip, waardoor ze veiliger zijn om op te lopen en te werken.
 • Hygiëne: epoxyvloeren zijn naadloos en gemakkelijk te reinigen, waardoor het een hygiënische keuze is voor ruimtes waarin voedsel wordt bereid, of waar hoge eisen worden gesteld aan de hygiëne.
 • Esthetiek: epoxyvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor het kan worden aangepast aan de specifieke behoeften en wensen van de gebruiker.

Heeft u nog vragen over waarom een epoxyvloer?

Waarom epoxyvloer?

Hoe duurzaam is epoxyvloer?

Een epoxyvloer is zeer duurzaam. Het is bestand tegen slijtage, impact en chemicaliën, waardoor het een langere levensduur heeft dan veel andere soorten vloeren. Ook is het onderhoud van een epoxyvloer relatief eenvoudig en kan het lang meegaan zonder dat er reparaties nodig zijn.

Nog vragen rond "Hoe duurzaam is epoxyvloer?"

Hoe duurzaam is epoxyvloer?

Hoeveel kost een epoxyvloer?

De kosten van een epoxyvloer variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het project, het type epoxyhars dat wordt gebruikt, de staat van de ondergrond en de afwerkingsopties.

Over het algemeen liggen de kosten voor een epoxyvloer tussen de €50 en €120 per m2, inclusief arbeidskosten en materialen. Dit is een breed bereik omdat de kosten kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van het project en de specifieke wensen en eisen van de klant.

Daarnaast is het belangrijk op te merken dat de kosten van een epoxyvloer hoger kunnen zijn dan die van andere vloercoatingopties, zoals polyurethaan of acrylaat. Dit komt omdat epoxyhars over het algemeen duurder is dan andere harsen en een langer installatieproces vereist.

Het is daarom altijd het beste om een offerte op maat aan te vragen bij een professionele vloercoatingbedrijf om een nauwkeurige prijsindicatie te krijgen voor uw specifieke project.

Nog vragen rond "Hoeveel kost een epoxyvloer?"

Hoeveel kost een epoxyvloer?

Wat is het verschil tussen een epoxy en PU vloer?

Een epoxyvloer en een PU-vloer zijn beide typen vloercoatings die gebruikt worden om een beschermende laag op de vloer aan te brengen. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen deze twee vloercoatingopties.

Een epoxyvloer wordt gemaakt van een twee-componenten hars die bestaat uit epoxyhars en een verharder. Het resultaat is een harde en duurzame vloer die bestand is tegen slijtage, chemicaliën en impact. Epoxyvloeren zijn zeer geschikt voor industriële en commerciële toepassingen, zoals fabrieken, magazijnen en werkplaatsen. Ze zijn ook populair voor gebruik in garages en woningen vanwege hun duurzaamheid en eenvoudige reiniging.

Een PU-vloer, aan de andere kant, is gemaakt van een één-componenten polyurethaan hars. Het resultaat is een flexibele en scheurvaste vloer die bestand is tegen water en chemicaliën. PU-vloeren worden vaak gebruikt in omgevingen waar hygiëne belangrijk is, zoals ziekenhuizen en voedingsmiddelenindustrie. Ze zijn ook geschikt voor kantoren, woningen en openbare gebouwen vanwege hun esthetische eigenschappen.

Over het algemeen zijn epoxyvloeren harder en duurzamer dan PU-vloeren, terwijl PU-vloeren flexibeler en scheurvaster zijn dan epoxyvloeren. Beide opties hebben hun eigen voordelen en nadelen, afhankelijk van de specifieke behoeften van het project.

Nog vragen rond "Wat is het verschil tussen een epoxy en PU vloer?"

Wat is het verschil tussen een epoxy en PU vloer?

PU vloer

Wat is een PU vloer?

Een polyurethaan , taai-elastische gietvloer (PU) is een design gietvloer die comfort biedt. Hij is verenigbaar met vloerverwarming en wordt voornamelijk gebruikt in woningen, showrooms, winkels, burelen, enz

Hij heeft de eigenschap om het geluid te dempen, ideaal voor een verdiepingen. De PU vloer is beschikbaar in alle mogelijke kleuren, met een matte of glanzende afwerking, glad of met structuur.

Nog vragen rond "Wat is een PU vloer?"

Contacteer ons

Wat is een PU vloer?

Wat kost een PU vloer per m2?

De kosten van een PU vloer per m2 zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het te bedekken oppervlak, de gewenste dikte en afwerking van de vloer, de locatie en de arbeidskosten van de installateur. Om een nauwkeurige prijs te krijgen, is het het beste om een offerte op te vragen bij een professionele installateur van PU vloeren.

Nog vragen rond "wat kost een PU vloer per m2?"

Wat kost een PU vloer per m2?

Wat is het verschil tussen PU en epoxy?

PU en epoxy zijn beide soorten kunststofharsen die gebruikt worden als vloercoatings, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

PU (polyurethaan) is flexibeler dan epoxy en heeft een hogere slijtvastheid. Dit maakt het geschikt voor toepassingen waar de vloer onderhevig is aan zware belasting, zoals magazijnen, werkplaatsen en fabrieken. PU is ook beter bestand tegen UV-licht dan epoxy en heeft daardoor minder de neiging om te vergelen.

Epoxy heeft daarentegen een hardere afwerking dan PU en is daardoor beter bestand tegen krassen en slijtage. Het is ook beter bestand tegen chemicaliën dan PU en heeft een hogere treksterkte. Dit maakt epoxy geschikt voor toepassingen waar een hoge chemische weerstand of een zeer gladde afwerking vereist is, zoals laboratoria en cleanrooms.

Kortom, PU is flexibeler en beter bestand tegen slijtage, terwijl epoxy harder en beter bestand is tegen chemicaliën. Het type kunststofhars dat het beste geschikt is voor uw toepassing hangt af van de specifieke behoeften en vereisten van uw project.

Nog vragen rond "Wat is het verschil tussen PU en epoxy?"

Wat is het verschil tussen PU en epoxy?


Hoe lang gaat een PU vloer mee?

Een PU vloer gaat gemiddeld tussen de 8 en 10 jaar mee, afhankelijk van de belasting en het onderhoud van de vloer. Een goede kwaliteit PU vloer die op de juiste manier is geïnstalleerd en goed wordt onderhouden, kan echter langer meegaan dan 10 jaar. Het is belangrijk om de vloer regelmatig schoon te maken en te onderhouden om de levensduur te verlengen en de kwaliteit van de vloer te behouden.

Nog vragen rond "Hoe lang gaat een PU vloer mee?"

Hoe lang gaat een PU vloer mee?

Cement gebonden vloeren

Wat is een cementgebonden vloer?

Een PU cement gebonden vloer is een 4 componenten zelfnivelerende geleidende vloer gebaseerd op hybride polyurethaan, maw het is een industriële vloer specifiek voor zware belasting en hogere temperaturen. Deze vloer heeft een uitstekende thermische, mechanische en chemische weerstand.

Nog vragen rond "Wat is een cementgebonden vloer"?

Contacteer ons

Wat is een cementgebonden vloer?

Wat kost een cementgebonden vloer?

De kosten van een cementgebonden vloer zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het te bedekken oppervlak, de gewenste dikte en afwerking van de vloer, de locatie en de arbeidskosten van de installateur. Om een nauwkeurige prijs te krijgen, is het het beste om een offerte op te vragen bij een professionele installateur van cementgebonden vloeren.

Nog vragen rond "Wat kost een cementgebonden vloer?"

Wat kost een cementgebonden vloer?

Wat is het verschil tussen woonbeton en gietvloer?

Woonbeton en gietvloeren hebben beide een industriële uitstraling, maar er zijn enkele verschillen tussen de twee.

Woonbeton is een betonlook vloer die wordt gemaakt door een laagje cementgebonden mortel over de bestaande vloer te gieten en vervolgens af te werken met een coating van epoxy of polyurethaan. Het heeft de uitstraling van een betonnen vloer, maar is veel dunner en lichter dan een echte betonnen vloer.

Een gietvloer is daarentegen een volledig naadloze vloer die wordt gegoten op de ondervloer. Het bestaat uit meerdere lagen van een speciale kunststofhars en heeft een gladde en strakke uitstraling. Een gietvloer kan in verschillende kleuren en afwerkingen worden geleverd.

Kortom, woonbeton heeft een betonnen uitstraling, terwijl gietvloeren een volledig naadloze en gladde afwerking hebben.

Nog vragen rond "Wat is het verschil tussen woonbeton en gietvloer?"

Wat is het verschil tussen woonbeton en gietvloer?

Troffelvloeren

Wat is een troffelvloer?

Een troffelvloer of een mortelvloer is een sterke gietvloer waarbij gekleurd quartz zand gemengd wordt in de epoxyhars. Deze vloer heeft een gesloten structuur met een gladde afwerking en zijn geschikt voor zware industriële belastingen.

Nog vragen rond "Wat is een troffelvloer?"

Contacteer ons

Wat is een troffelvloer?


Wat kost een troffelvloer?

Hoe duur is een troffelvloer? De kosten van een troffelvloer zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het te bedekken oppervlak, de gewenste dikte en afwerking van de vloer, de locatie en de arbeidskosten van de installateur. Om een nauwkeurige prijs te krijgen, is het het beste om een offerte op te vragen bij een professionele installateur van troffelvloeren.

Nog vragen rond "Wat kost een troffelvloer?"

Wat kost een troffelvloer?

Hoe dik is een troffelvloer?

Een troffelvloer heeft doorgaans een dikte van ongeveer 6 tot 9 millimeter, afhankelijk van de specifieke toepassing en de gewenste eigenschappen van de vloer. De dikte van de vloer kan echter variëren afhankelijk van de omstandigheden en de wensen van de klant.

Nog vragen rond "Hoe dik is een troffelvloer?"

Hoe dik is een troffelvloer?

Hoe lang moet een troffelvloer drogen?

Een troffelvloer heeft tijd nodig om te drogen en uit te harden voordat deze volledig belast kan worden. Gemiddeld duurt het drogen van een troffelvloer ongeveer 24 tot 48 uur, afhankelijk van de dikte van de vloer en de omgevingsomstandigheden zoals temperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de vloer voldoende tijd te geven om te drogen voordat deze belast wordt om beschadigingen te voorkomen.

Nog vragen rond "Hoe lang moet een troffelvloer drogen?"

Hoe lang moet een troffelvloer drogen?

Vloercoating

Wat is vloercoating?

Wat is een coating vloer? Een vloercoating is naadloos en waterdicht, deze wordt gemaakt op basis van epoxy. Hij is minder dik dan een gietvloer en wordt voornamelijk gebruikt voor winkels, parking, garage, kelder, sociale lokalen, functionele signalering enz. Deze coating is niet geschikt voor zware mechanische belasting. Vloercoatings zijn een goedkoper alternatief voor gietvloeren. Een vloercoating is  uniform met een dikte van 1 mm en kan slipvrij zijn.

Nog vragen rond "Wat is vloercoating?"

Contacteer ons

Wat is vloercoating?

Waarom vloercoating?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om vloercoating aan te brengen op hun vloeren. Hier zijn een aantal veelvoorkomende redenen:

 1. Bescherming: Vloercoating biedt een beschermende laag op de vloer die deze beschermt tegen slijtage, krassen, vlekken en chemicaliën. Dit is vooral handig in ruimtes die intensief gebruikt worden, zoals garages, magazijnen, werkplaatsen en industriële faciliteiten.
 2. Onderhoudsgemak: Een vloercoating maakt de vloer gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Vlekken en vuil kunnen eenvoudig worden weggeveegd of opgeveegd, waardoor het schoonmaken van de vloer minder tijdrovend is.
 3. Esthetiek: Vloercoating kan worden gebruikt om de vloer een aantrekkelijke uitstraling te geven. Er zijn veel kleuren en afwerkingen beschikbaar, zodat de vloer kan worden aangepast aan de stijl en het ontwerp van de ruimte.
 4. Veiligheid: Sommige vloercoatings bieden extra grip, waardoor de vloer minder glad wordt. Dit kan vooral belangrijk zijn in ruimtes waar veel water of andere vloeistoffen worden gebruikt.

Al met al kan vloercoating een goede investering zijn voor zowel particulieren als bedrijven die op zoek zijn naar een duurzame, gemakkelijk te onderhouden en esthetisch aantrekkelijke vloeroplossing.

Nog vragen rond "Waarom vloercoating"?

Waarom vloercoating?

Wat kost vloercoating per m2?

De kosten voor vloercoating per m2 kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het project, het type vloercoating dat wordt gebruikt en de staat van de vloer. Over het algemeen liggen de kosten voor vloercoating per m2 tussen de €20 en €50.

Het is belangrijk op te merken dat deze prijs een gemiddelde is en dat de uiteindelijke prijs kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden van het project. Het is daarom altijd het beste om een offerte op maat aan te vragen bij een professionele vloercoatingbedrijf om een nauwkeurige prijsindicatie te krijgen.

Daarnaast is het belangrijk om ook rekening te houden met eventuele extra kosten, zoals voorbereidende werkzaamheden, reparaties aan de vloer en extra afwerkingsopties, zoals antislip.

Nog vragen rond "Wat kost vloercoating per m2?"

Wat kost vloercoating per m2?


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x